publicat în: Arhivă

Fa ca viata ta sa fie potrivita buzelor tale-

Exista prea multi creștini care trăiesc două vieți diferite: una în interior, alta in exterior; una duminică dimineață, alta tot restul săptămânii.

Astfel de oameni sunt ipocriți, prefăcuți, crestini mincinoși; ei isi trăiesc viața greșit. De ce? Pentru că au o inimă greșita. Să fim foarte atenți ca inima noastră sa fie curată și neprihanită:

“Inimă curată zideşte intru mine, Dumnezeule şi duh drept înnoieşte întru cele dinlăuntru ale mele” (Psalmul 50:11).

Ni se spune în Matei 12:34, de ce inima noastră este atât de importanta: “Pui de vipere, cum puteţi să grăiţi cele bune, odată ce sunteţi răi? Căci din prisosul inimii grăieşte gura”. Cu alte cuvinte, inima ta iti afectează gura.

Odata ce viețile noastre, și mai ales cuvintele noastre, sunt cercetate de cei necredincioși, trebuie să fim atenți să avem inima curată, astfel că vom avea si cuvinte curate; iar dacă vom avea cuvinte curate, atunci si viețile noastre vor aduce roade bune. Cu alte cuvinte, o inimă buna (spiritual) va da roade bune.

“43. Căci nu este pom bun care să facă roade rele şi, iarăşi, nici pom rău care să facă roade bune.

44. Căci fiecare pom se cunoaşte după roadele lui. Că nu se adună smochine din mărăcini şi nici nu se culeg struguri din spini.

45. Omul bun, din vistieria cea bună a inimii sale, scoate cele bune, pe când omul rău, din vistieria cea rea a inimii lui, scoate cele rele. Căci din prisosul inimii grăieşte gura lui”. (Luca 6: 43-45).

Prin urmare, fii atent sa fie cuvintele tale curate si neprihanite, pentru ca faptele tale sa fie la fel de curate și de neprihanite, astfel încât lumea sa vada că viața ta se potrivește… buzelor tale.

– traducere si interpretare, dupa un text publicat de Biserica Ortodoxa Siriaca a Antiohiei din vestul Statelor Unite ale Americii, de: KSLCatalin