STIRI Cipru si Turcia | Nicosia il critica pe Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon

Nicosia l-a criticat pe Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, pentru incapacitatea de a condamna încălcarea zonei economice exclusive a Ciprului (ZEE) de către Turcia (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Adresându-se radiodifuzorului de stat RIK, purtătorul de cuvânt al guvernului cipriot, Nikos Christodoulides, l-a criticat pe șeful ONU, pentru “menținerea unei distante egale” între cele două părți, adăugând că Consiliul de Securitate ar trebui să adopte o poziție clară în cazurile de încălcare a drepturilor suverane”.

Președintele Ciprului, Nicos Anastasiades, a trimis recent o scrisoare lui Ban Ki-moon, pentru a se plânge de ultimele mișcări ale Turciei în regiune, informeaza Katimerini.

Negocierile de pace dintre cele două părți, a declarat Christodoulides, vor fi reluate, doar după ce Turcia se retrage din zona ZEE a Ciprului și recunoaște drepturile suverane asupra insulei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.