STIRI | Vicepresedintele SUA, Joseph Biden, s-a intalnit cu Patriarhul Bartolomeu

Situația minorității creștine ortodoxe din Constantinopol, a creștinilor din Orientul Mijlociu și redeschiderea Școlii Teologice din Halki (Seminarul Halki) au fost principalele subiecte de conversație intre Vicepreședintele Statelor Unite, Joseph Biden, si Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.

Intalnirea a avut loc ieri, in Fanar. Discutiile au durat o oră și jumătate.

Surse din Patriarhia Ecumenica raportează că Biden, in trecerea sa prin Turcia, la intoarcerea din Ucraina, a discutat cu Patriarhul si despre situația Bisericii Ortodoxe din aceasta din urma tara.

Vicepreședintele a fost însoțit de Ambasadorul Statelor Unite la Ankara și de angajații săi, în timp ce Patriarhul a fost înconjurat de Mitropolitul Elpidofor, director al Scolii din Halki, Mitropolitul Maxim de Silivria si de alti clerici si profesori.

Biden a sosit in Patriarhia Ecumenică, cu puțin timp înainte de ora 12. La intrarea in Patriarhie, acesta a fost salutat de Mitropolitul Stefan de Kallioupolis si Madyta, si de secretarul șef al Sinodului, Arhimandritul Bartolomeu, precum și de clericii din curtea patriarhala.

La intrarea in Patriarhie, Vicepreședintele Biden le-a declarat reporterilor, vizavi de Patriarhul Ecumenic: “Acesta este un om care face ceea ce spune”.

Anterior, el declarase că personalitatea Patriarhului Bartolomeu l-a impresionat la fel de mult pe cat l-a impresionat Nelson Mandela.

În urma discuțiilor, Biden a vizitat Biserica Patriarhală a Sfantului Gheorghe, unde a fost condus de Patriarhul Bartolomeu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.