STIRI | Bradul de Craciun de la Notre Dame, daruit de Rusia

In aceasta sambata, a avut loc ceremonia de aprindere a luminilor celui mai mare pom de Craciun din Franta, care le-a fost oferit parizienilor de catre orașul Moscova. Butonul simbolic a fost apăsat în prezența Cardinalului André Vingt-Trois, Arhiepiscop catolic de Paris, a Ambasadorului Federației Ruse în Franța și a reprezentantului administratiei orasului Moscova.

A fost o premiera. Gigantul brad de Craciun a fost instalat in fața Catedralei Notre Dame din Paris.

“În acest an, pentru prima dată în istoria Parisului, bradul de Craciun a venit din Rusia. Este un dar din partea orașului Moscova, pentru parizieni. Noi credem că acest act de prietenie are o simbolistica foarte mare, astazi. Vrem să arătăm, prin acest gest că, în ciuda eforturilor de izolare a Rusiei – un stat care face obiectul sancțiunilor – prietenia dintre cele două țări este atât de puternica și de profunda, incat nicio politica nu o poate distruge”,a spus Alexander Orlov, Ambasador al Federatiei Ruse in Franta, intr-o adresare catre public.

Inițiativa, care a luat nastere în cadrul conversației dintre Ambasadorul rus și Arhiepiscopul de Paris, la începutul lunii noiembrie, a fost materializata în timp record.

“Conducerea orasului Moscova l-a trimis rapid, iar Biserica Ortodoxă Rusă a susținut, de asemenea, această propunere, asa incat după trei săptămâni acest copac magnific a sosit in Paris, cu cele mai bune urări pentru toti parizienii, din partea primarului Moscovei și a guvernului de la Moscova. Este un simbol minunat al unității, fraternitatii și al înțelegerii reciproce între popoarele creștine. Ne dorim ca acest dar sa nu se ascoieze, in constiintele oamenilor, cu politica”- a mărturisit Igor Tkach, reprezentant al conducerii Moscovei.

Reprezentantul Guvernului de la Moscova a salutat, de asemenea, eforturile care au fost intreprinse de către Prefectura Parisului, Primăria Parisului și alte servicii municipale, in facilitarea trecerii remorcii, in lungime de 25 de metri, pe străzile capitalei.

“Mulți oameni au depus eforturi in indeplinirea acestui proiect și sper că această inițiativă va fi interpretata drept foarte pozitiva și, probabil, va deveni o tradiție”, a declarat Igor Tkach.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.