Cuvantul PS Parinte Episcop Vincentiu – Lansarea retei informationale a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor

Conferinţa pentru lansarea noii Reţele informaţionale a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor

Preacucernici Părinți,

Distinsă asistență,

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, astăzi prinde formă, un proiect mai vechi, care urmăreşte utilizarea bogatelor resurse pe care le are Internetul, atunci când vorbim despre imagine, promovare şi informare. Şi, pentru că acest domeniu virtual devine din ce în ce mai prezent în viaţa noastră, din dorinţa de a nu subestima acest instrument de cunoaştere şi formare, am crezut de cuviinţă că Episcopia noastră trebuie să ofere o reală alternativă la avalanşa de informaţii cu care suntem, practic, bombardaţi zi de zi.

Prin implicarea Agenţiei de ştiri Lăcaşuri Ortodoxe, am dorit ca cei ce sunt interesaţi de activitatea Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, din punct de vedere pastoral, misionar, liturgic, administrativ şi filantropic, să îşi dezvolte o caracteristică numită discernământ, atât de necesar, datorită modului în care anumite segmente din Mass-media promovează spectacularul, ieftinul, scandalul şi sarcasmul.

Acest discernământ, foarte folositor în a ne face să disociem între ceea ce este util şi dăunător, se obţine, mai ales atunci când, în „drumul” nostru, suntem însoţiţi de bunul simţ și bunacredință.

Este o alternativă, spuneam la începutul acestui cuvânt, pentru că urmăreşte, în primul rând să informeze corect cu privire la suma demersurilor pe care Eparhia noastră le săvârşeşte în cele două judeţe, Ialomiţa şi Călăraşi, şi, nu în ultimul rând, să formeze creştini ortodocşi, care, inspiraţi fiind de activitatea jertfelnică depusă de ostenitorii Centrului Eparhial, de preoţii și credincioșii noştri, să devină, la rândul lor, făclii luminoase pentru aproapele.

Această reţea informaţională, prima de acest gen din Patriarhia Română, doreşte să propună modele vii, mai ales în contextul actual când acestea lipsesc aproape cu desăvârşire.

Agenţia de ştiri Lăcaşuri Ortodoxe ni s-a alăturat în demersul nostru de evanghelizare a întregii făpturi, după cuvântul Mântuitorului, în Evanghelia după Marcu, cap. 16, versetul 15. Prin profesionalismul și spiritul jertfelnic al ostenitorilor Agenției, multe dintre evenimentele remarcabile organizate de Eparhia noastră au putut fi cunoscute utilizatorilor internetului. Astfel, procesiuni cu sfinte moaşte, icoane făcătoare de minuni, slujba de sfinţire a veşmântului pictural la Catedrala Înălţarea Domnului din Slobozia ş. a., au arătat, fără doar şi poate, că Eparhia noastră este o făclie luminoasă în judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, şi nu numai. Ea este pusă spre slujirea lui Dumnezeu şi a semenilor. Toate acestea s-au făcut din dorinţa sinceră de a întări credinţa creştinilor ortodocşi pe care îi păstorim.

În mod deosebit vă informăm despre eforturile deosebite depuse pentru obținerea finanțării pentru restaurarea bisericii monument istoric din parohia Hagiești.

Cuvânt special de mulțumire aduc Domnișoarei Raluca Georgiana Dumitrescu, Președintele Asociației GAL Călărași Vest, pentru sfaturile competente pe care le-a oferit consilierilor Noștri în demersurile făcute.

Vă mulţumesc pentru prezenţă şi pentru întreaga activitate a domniilor voastre, dar şi a preacucernicilor părinţi prezenţi, care ne fac cinste prin demersurile lor filantropice, pastorale şi misionare pe care le săvârşesc în parohiile lor.

Rog pe Bunul Dumnezeu să vă dăruiască sănătate, împliniri şi putere de muncă pentru a continua să înmulţiţi darurile pe care le-aţi primit, întru slava Sfintei Treimi!

Al vostru rugător către Domnul,

Slobozia, 25 Noiembrie 2014

† VINCENŢIU

Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.