STIRI | Inaugurarea Muzeului Asociatiunii – 1 decembrie – in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe

Complexul Naţional Muzeal ASTRA participă în calitate de co-organizator la inaugurarea Muzeului Asociaţiunii, eveniment care va avea loc pe 1 decembrie, ora 12:00, în sediul istoric al Bibliotecii Județene ASTRA din Sibiu (etaj 1, corp A). În acelaşi cadru va avea loc vernisajul expoziției ,,Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român: 1861-1950”.

Ambele evenimente sunt dedicate unei generaţii distincte care prin acţiunile sale a influenţat decisiv emanciparea românilor din Transilvania. De altfel, expoziţia organizată chiar de Ziua Naţională a României poartă numele acelei generaţii.

Înfiinţată în luna noiembrie a anului 1861, ,,Asociațiunea Transilvană pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român”, cunoscută în popor sub numele de ASTRA, a contribuit pas cu pas în creţerea nivelului educaţional şi professional din Ardeal, sprijinind elevii şi meşteşugarii săraci cu burse.

Trei mari instituţii de cultură din Sibiu (Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu – organizator principal, Complexul Naţional Muzeal ASTRA şi Muzeul Naţional Brukenthal Sibiu) au colaborat pentru punerea în scenă a evenimentului. Muzeul ASTRA completează proiectul tematic al expoziţiei cu piese importante cum ar fi: costume populare româneşti de sărbătoare din Banat şi din Mărginimea Sibiului, textile de interior, mostre de broderii şi vase din lut.

Inaugurarea Muzeului și vernisajul expoziției sunt înscrise pe agenda de evenimente a Consiliului Județean Sibiu și a Instituției Prefectului din județul Sibiu organizate cu prilejul Zilei Naționale a României.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al evenimentului.

Cosmin Călinescu

Purtător de cuvânt C.N.M. ASTRA

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.