publicat în: Arhivă

STIRI | Patriarhul Antiohiei Ioan X Yazigi va pleca in America, pentru intronizarea liderului local

Liderul unei dintre cele mai vechi Biserici de pe pământ se va deplasa in America, pentru a-l introniza pe noul șef al uneia dintre cele mai mari Biserici creștine ortodoxe din America de Nord, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Patriarhul Ioan X Yazigi va porni din Damasc, Siria, pentru a-l întroniza pe Mitropolitul Iosif, ca nou șef al Bisericii Ortodoxe Antiohiene din America de Nord.

Urcarea pe tron va avea loc in ziua de 6 decembrie, la ora 16:30, in Catedrala Sfantul Nicolae din Brooklyn, New York, SUA.

Mitropolitul Iosif a fost ales de către Sfântul Sinod al Antiohiei, pe 3 iulie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), dupa decesul Mitropolitului Filip, din 19 martie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Mitropolitul Iosif a fost, anterior, episcop al Episcopiei de Los Angeles și de Vest.

El conduce acum întreaga Biserică Ortodoxă Antiohiană din America, cu 9 episcopi, peste 400 de clerici și 266 parohii și misiuni de pe întregul teritoriu al Statelor Unite și al Canadei.

Biserica Ortodoxă Antiohiană, la nivel mondial, este condusa de Patriarhul Antiohiei Ioan X Yazigi, in prezent aflat intr-o vizita frateasca in Romania (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) și este cea mai mare biserică creștină arabă din lume, cu biserici in Orientul Mijlociu, Europa, America de Nord și de Sud și Australia. Ea a fost intemeiata de Sfantul Apostol Pavel și de Apostolul Sfant Barnaba, în 42 dupa Hristos, iar primul ei episcop a fost Sfantul Apostol Petru, care mai târziu a continuat să fie episcop al Romei, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Biblia afirmă, în Fapte (11:26): “Şi aflându-l, l-a adus la Antiohia. Şi au stat acolo un an întreg, adunându-se în biserică şi învăţând mult popor. Şi în Antiohia, întâia oară, ucenicii s-au numit creştini”.

Patriarhia este una dintre cele patru Patriarhii antice din cadrul Bisericii Ortodoxe de astăzi – celelalte fiind Patriarhiile Ierusalimului, Alexandria (Egipt) și Constantinopol (Istanbul, Turcia).

Biserica Ortodoxă este a doua cea mai mare Biserica creștină din lume, cu peste 250 de milioane de credinciosi, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.