Tradiţionala întrunire de Anul Nou a preoţilor cu ierarhul Dunării de Jos

În seara zilei de 1 ianuarie 2008, la Aşezământul filantropic eparhial “Sf. Vasile cel Mare” a avut loc tradiţionala întâlnire a clerului din municipiile Galaţi şi Brăila cu ierarhul locului, prilej de meditaţie pe marginea rolului şi moştenirii spirituale lăsate de Sfântul Vasile cel Mare, în perspectiva programelor pastorale, catehetice şi misionare iniţiate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane cu prilejul declarării anului 2009 ca an comemorativ al Sfinţilor Capadocieni.

Preasfinţitul Episcop Casian a creionat chipul marelui ierarh din Cezareea Capadociei ca slujitor, ascet, filantrop şi povăţuitor al familiei creştine, prezentând câteva fragmente din opera sa teologică.

Directorul aşezământului, preot Cristian Podaşcă, a mulţumit Preasfinţiei Sale şi preoţilor prezenţi pentru susţinerea activităţii acestui complex filantropic eparhial în anul 2008. Totodată, tinerele asistate şi-au exprimat recunoştinţa faţă de ocrotitorul lor ceresc, Sf. Vasile, dar şi pentru eforturile eparhiei de a le oferi îngrijire permanentă, instrucţie la un înalt nivel, şi nu în ultimul rând o educaţie morală şi duhovnicească pe masură.

La întrunire a luat parte şi Înalpreasfinţitul Timotei, Mitropolit de Vostra, din cadrul Patriarhiei de Ierusalim, invitat al ierarhului Dunării de Jos, care a făcut câteva aprecieri cu privire la activitatea din eparhia vizitată.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.