publicat în: Arhivă

Slujire arhierească de Anul Nou la noua catedrală episcopală din Caransebeş

În prima zi a noului an 2009, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a săvârşit, cu începere de la orele 9.30, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la demisolul noii catedrale episcopale „Învierea Domnului” din Caransebeş.

Slujirea a fost prilejuită de marele praznic al Tăierii-Împrejur a Mântuitorului Iisus Hristos, dar şi de pomenirea Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareii Capadociei.

Cu această ocazie, prin oficierea Liturghiei Sfântului Vasile cel Mare, Preasfinţia Sa a proclamat şi în Episcopia Caransebeşului anul 2009 ca „An jubiliar al Sfântului Vasile cel Mare şi al celorlalţi Sfinţi Capadocieni”, în conformitate cu hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Cu acest prilej, adresăm tuturor credincioşilor şi colaboratorilor din Episcopia Caransebeşului, dar şi din întreaga Patriarhie Română, un sincer şi călduros „La mulţi ani”, invitându-i la noua catedrală pe toţi cei dornici de a pune început bun noului an calendaristic 2009, având binecuvântarea şi ajutorul lui Dumnezeu!