publicat în: Arhivă

Geanina Ionescu in Bucuresti: promovarea artei plastice din zona Sibiului

Arta plastică sibiană promovată la nivel înalt de un restaurator C.N.M.ASTRA

,,Artişti sibieni pe simezele sălii de expoziţii ,,Constantin Brâncuşi”, aşa se numeşte expoziţia pregătită până la cel mai mic detaliu de către expertul restaurator pictură de la C.N.M. ASTRA, Geanina Ionescu. Vernisajul acestei expoziţii va avea loc marţi, 7 octombrie, dată în care va fi lansat şi catalogul tipărit al expoziţiei. Totul va începe la ora 15:00, iar locaţia aleasă este sala de expoziţii ,,Constantin Brâncuşi” din Palatul Parlamentului, Bucureşti.

Iniţiativa a apărut de la ideea că educaţia şi susţinerea creaţiei sunt elemente de bază în dezvoltarea socio-culturală a populaţiei, susţin organizatorii. ,,Scopul acestui proiect este promovarea artei plastice din zona Sibiului. Atât în catalog cât şi în expoziţie sunt prezenţi 44 de artişti sibieni şi un invitat de onoare din Belgrad cu lucrările lor de artă contemporană. Acest eveniment expoziţional reuneşte nume de prestigiu ale artelor plastice contemporane în domeniile pictură, grafică, sculptură, artă decorativă şi artă fotografică”, a declarat expertul restaurator Geanina Ionescu – membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, Filiala Sibiu.

,,Artişti sibieni pe simezele sălii de expoziţii ,,Constantin Brâncuşi” va rămâne în capitala ţării până la sfârşitul lunii octombrie.

Cosmin Călinescu / Purtător de cuvânt C.N.M. ASTRA