Amphipolis: usile recent descoperite certifica datarea mormantului in epoca macedoneana

Noile usi in doua canaturi, descoperite recent pe sit-ul arheologic Amphipolis (Grecia – vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), ofera dovezi suplimentare despre faptul ca mormântul provine din secolul al 4-lea înainte de Hristos.

Ușa de marmură cu două canaturi, care conduce spre cea de-a treia cameră a mormântului din Kasta, pe sit-ul de excavare Amphipolis, ofera dovezi suplimentare că este vorba despre “un complex funerar magnific, datat la sfârșitul secolului al 4-lea înainte de Hristos”, în perioada regatului macedonean, a declarat șeful de excavare, Katerina Peristeri, pentru ANA-MPA.

Ea a adaugat ca este prea devreme sa se stie cine a fost îngropat acolo, dar a confirmat că săpăturile și lucrările de consolidare a monumentului continua.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.