Cerul si Pamantul: Arta Bizantului in Colectiile Grecesti

O nouă expoziție se desfasoara la Institutul de Arta din Chicago, “Cerul și Pământul: Arta Bizanțului in Colecțiile Grecești”, si prezintă mai mult de 60 de lucrări de artă superbe din epoca bizantină, din secolele IV-XV, conform publicatiei Neos Kosmos.

Organizata de Ministerul Elen al Culturii și Sportului din Atena, în colaborare cu Muzeul Benaki, Atena, și anterior prezentata la Galeria Națională de Artă din Washington, DC, și Getty Museum J. Paul din Los Angeles, expoziția include lucrari artistice importante din Grecia, constând din mozaicuri, sculpturi, manuscrise, sticla, argint, podoabe, vesminte liturgice, icoane si picturi murale.

Aproximativ o treime din expoziția originala va fi prezentata la Galeriile de Arta Greaca, Romana si Bizantina Maria și Michael Jaharis a Institutului, in perioada 27 septembrie – 15 februarie 2015, informeaza The Greek Star.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.