STIRI | Tur Virtual: Cea mai mare expozitie dedicata noilor martiri si marturisitori rusi, pe Internet

Un tur virtual al unei expoziții intitulate “Invingatori. Biserica Ortodoxă Rusă și Puterea Sovietică”, a fost lansat de Universitatea Sfântul Tihon din Moscova.

Aceasta este cea mai mare expoziție care vizeaza persecuțiile împotriva Bisericii în perioada anilor sovietici, fiind de acum accesibilă pe Internet.

Expoziția este deschisa in memoria noilor martiri si mărturisitori ai Rusiei. Ea consta din elemente unice, colectate din diferite regiuni ale Uniunii Sovietice: bunurile personale ale sfinților, diferite documente care reflectă atât puterea politică ateista militanta, cat si reacția la aceasta a Bisericii, obiecte de cult clandestine.

Formatul interactiv al expozitiei, accesibil vizitatorilor, este rezultatul a 20 de ani de cercetări serioase, efectuate de oamenii de știință din Universitatea Sfântul Tihon în istoria recentă.

Publicarea acestui tur virtual al expoziției coincide cu apropierea finalizarii lucrărilor de restaurare a Casei Eparhiale a Moscovei, un loc simbolic în istoria Bisericii Ortodoxe Ruse din secolul al XX-lea. Puteti vizita aceasta expozitie, dand click AICI! [https://download.pstgu.ru/misc/preodoleniye/pixiq_preodoleniye.html]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.