STIRI | Proteste: Patriarhia Ierusalimului incearca sa il elimine pe Arhim. Chistophoros Attalah

In ziua de 3 octombrie 2014, credinciosii Bisericii Ortodoxe Arabe, din Mănăstirea Maicii Domnului din Dibbeen, Iordania, în număr extrem de mare, estimat la mai mult de o mie de persoane, incluzand persoane în vârstă, bărbați, femei și copii, au reiterat sprijinul lor pentru Arhimandritul arab Chistophoros Atallah și au denunțat “amenințarea guvernului iordanian, prin care Ministrul de Interne, pentru a duce la îndeplinire deciziile Patriarhului grec Teofil, l-ar exila pe acest parinte spiritual dintre fiii Bisericii și l-ar exila din patria sa”, conform serviciului de presa ecumenic al Bisericilor orientale CPO.

Cei care s-au adunat si și-au exprimat nemulțumirea față de reacția din partea guvernului, “care a stat în spatele Patriarhului și a ignorat responsabilitățile cetățenilor creștini din Iordania și Palestina”, în primul rând lipsind de sprijin turma și preocupările acesteia si, apoi, nefacand presiuni asupra Patriarhului, incat acesta sa opreasca tirania curenta și nedreptatea care ii vizeaza pe preoții arabi și turma lor”.

În plus, manifestanții au declarat că ei și mulți alti fii ai Bisericii Ortodoxe consideră acest pas ca fiind un precedent periculos, mai ales în lumina circumstanțelor actuale din regiune.

Ei observa “limitarea, in continuare, a rolului creștinilor arabi în societate, spre deosebire de politicile și orientarea Majestatii Sale Regele Abdallah al II-lea, care se străduiește să cimenteze rolul creștinilor în Iordania și în regiune”. Astfel, vocile manifestanților au chemat pe Majestatea Sa Regele sa stea alături de ei și să ii sprijine.

Un lanț uman a fost făcut în jurul mănăstirii, intonand rugaciuni si cântând “Suntem cu toții… Hristofori!”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.