publicat în: Arhivă

STIRI Romania | Simpozion international de Patrologie

Incepand de ieri, mai multi profesori de Patrologie, atat din țară, cat și din străinătate, ierarhi, preoti si monahi participa la un simpozion organizat de Episcopia Severinului și Strehaiei, în parteneriat cu Facultatea de Teologie din Craiova.

Simpozionul dureaza trei zile si se desfasoara in incinta Mănăstirii de maici Sfanta Ana din Orșova.

Conform unor surse din Episcopia Severinului si Strehaiei, Simpozionul International de Patrologie, din acest an, urmareste sa “revigoreze trairea Creştinismului autentic, în lumina operei didactice a Sfinţilor Părinţi şi Scriitori ai Bisericii noastre”.

Mănăstirea Sfânta Ana (foto) este situata pe coama Dealului Moșului, care domină orașul Orșova. A fost ctitorită de către ziaristul interbelic Pamfil Șeicaru, care a luptat în zona Orșovei, ca sublocotenent al Regimentului 17 Infanterie în Primul Război Mondial.

În 1935, aici a fost construit un drum de acces, pietruit, lung de un kilometru și jumătate, din centrul Orșovei până în Dealul Moșului. Drumul a fost numit Drumul Eroilor și era străjuit de 7 troițe sculptate din lemn de stejar masiv, închinate ostasilor din Primul Război Mondial. Troițele au dispărut prin anii 1960.

Mănăstirea Sfânta Ana a fost construită în 3 ani (1936-1939), în timp ce Pamfil Seicaru era director al ziarului “Curentul” și deputat în Parlamentul României. Mănăstirea poarta hramul Sfânta Ana, după numele mamei acestuia. După anul 1945, odată cu venirea comuniștilor, clădirea a fost transformată în restaurant. În anul 1990, Mănăstirea Sfânta Ana a fost preluată de Mitropolia Olteniei și, la 2 decembrie 1990, a fost sfințită de Episcopul Vicar al Mitropoliei Olteniei, Damaschin Severineanul.