STIRI Ucraina | Patriarhia Kievului incearca sa confiste o alta biserica ortodoxa

In urma cu o zi, in Ucraina, a avut loc o noua încercare de confiscare a unei biserici apartinand Patriarhiei Moscovei, Biserica Sfinților Boris și Gleb din Pereiaslav-Hmelnițki, Episcopia Borispol.

Mai multe persoane necunoscute, în frunte cu mai mulți deputați din consiliul local, îmbrăcate în uniforme de camuflaj și înarmate cu bâte de baseball au taiat încuietorile usilor lacasului ortodox, au tras clopotele bisericii și au blocat intrarea în biserică.

Protopopul Anatoli Mikhnevich a intervenit, dar a fost amenințat si impins afara din lacas. Părintele stareț a raportat incidentul la poliție, care a amplasat paznici la ușa bisericii. Clerul și credincioșii din protopopiat au venit imediat la locul faptei, pentru a-si face datoria.

Participanți la atac, care nu au nicio legătură cu comunitatea Bisericii Sfinților Boris și Gleb, au insistat pe tema indepartarii staretului și mutarii bisericii si a credinciosilor in așa-numita Patriarhie a Kievului (UOC-KP), nerecunoscuta canonic de celelalte Biserici Ortodoxe (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Biserica UOC-KP pastreaza tacerea pe marginea evenimentului, conform unui raport al Patriarhiei Moscovei.

Ulterior, primarul si televiziunea au incercat sa rezolve divergentele dintre atacatori si comunitatea ortodoxă locala. El a anunțat o reuniune a locuitorilor din cartierul Borisovca, pentru sâmbătă, in care sa se voteze eventuarea mutare a comunitatii in asa-numita Patriarhie a Kievului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.