Wednesday 8 october 2014

Romanii in lupta: doua conferinte biblice de exceptie, in aceasta luna

In Washington, DC, Societatea de Arheologie Biblică din Virginia de Nord și Forumul de Arheologie Biblică vor fi gazdele a doua prelegeri importante: “Cercetari în Bătălia de la Actium” și “Campania lui Hannibal împotriva Romei”, ambele in aceasta luna.

Astfel, duminica, 19 octombrie, la ora 15, profesorul Dr. William Murray, al Universitatii din Florida de Sud și Academiei Navale a Statelor Unite ale Americii, va tine prelegerea “Cercetari în bătălia de la Actium”. Conferinta va aduce lamuriri privind luptele antice marine grecești și romane, si mai multe detalii ale construcției navelor vechi de război. De-a lungul ultimelor trei decenii, dovezile arheologice s-au acumulat lent si l-au plasat, astfel, pe profesor, “într-o poziție excelentă, de apreciere a mai multor variabile implicate în războiul naval antic”. Conferinta se axeaza pe celebra batalie de la Actium (anul 31 înainte de Hristos).

Joi, 23 octombrie, la ora 20, savantul Universitatii din Pennsylvania, Dr. Linda Meiberg, va tine conferinta “Campania lui Hannibal împotriva Romei”.

Prelegerea va dezbate problema politicilor expansioniste ale romanilor din peninsula italică și ale cartaginezilor din centrul Mediteranei, culminand cu anul 218 inainte de Hristos, cu ceea ce a ajuns să fie cunoscut drept Al Doilea Război Punic.

În acest curs, Dr. Meiberg va discuta despre campania genialului general Hannibal împotriva Romei și va examina considerentele tactice specifice care au contribuit la victoriile lui Hannibal în Italia, in bătăliile din Trebia, Lacul Trasimene și Cannae.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile