Peste 100 de iubitori de arta, la vernisajul expozitiei artistilor sibieni, in Palatul Parlamentului (foto)

Prima zi de ,,Artişti sibieni pe simezele sălii de expoziţii ,,Constantin Brâncuşi” la Palatul Parlamentului (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe)

Peste 100 de iubitori de artă de calitate au participat la vernisajul expoziţiei ,,Artişti sibieni pe simezele sălii de expoziţii <>”, un eveniment care a avut loc la Palatul Parlamentului din Bucureşti. Cu acest prilej, a fost lansat un catalog care poartă numele acestei expoziţii. Atât în expoziţie, cât şi în catalog sunt prezenţi cu lucrările lor de artă contemporană nu mai puţin de 44 de artişti sibieni şi un invitat de onoare din Belgrad.

Acest eveniment expoziţional reuneşte nume de prestigiu ale artelor plastice contemporane în domeniile pictură, grafică, sculptură, artă decorativă şi artă fotografică din zona Sibiului.

Prin acest proiect propus de Ion Tămâian, Preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România, Asociaţia Filiala Sibiu, s-a urmărit promovarea artei plastice sibiene. ,,Susţinerea acestui proiect de către Preşedintele Filialei Uniunii Artiştilor Plastici a culminat cu un eveniment expoziţional de înaltă ţinută la Palatul Parlamentului. Evenimente de acest gen au un scop constructiv, cultural şi artistic în egală măsură.” , a declarat coordonatorul proiectului expertul restaurator C.N.M. ASTRA, Geanina Ionescu, membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, Filiala Sibiu.

,,Artişti sibieni pe simezele sălii de expoziţii ,,Constantin Brâncuşi” va rămâne în capitala ţării până în 31 octombrie.

Cosmin Călinescu / Purtător de cuvânt C.N.M.ASTRA

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.