Cum poate cinematografia sa reprezinte spiritualitatea

Zilele trecute, în sala de conferințe a Universității Ortodoxe Sfântul Tihon din Moscova, Rusia, Michel Viegnes, profesor de literatură franceză la Universitatea din Fribourg, a tinut o prelegere cu titlul “Cum poate cinematografia [https://fao2014.livecamera.ro] sa reprezinte spiritualitatea”.

Profesorul Viegnes a venit in Rusia, ca urmare a acordului semnat intre Universitatea Ortodoxa Sfântul Tihon și Universitatea din Fribourg (Elveția), intrat in vigoare din noiembrie 2013 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), iar calatoria sa a fost sponsorizata de Ambasada Elveției in Moscova.

Publicul a fost invitat sa urmareasca scene din:

– “Andrei Rubliov” (A. Tarkovsky),

– “Francesco, giullare di Dio” (R. Rossellini),

– “Sous le soleil de Satan” (Maurice Pialat),

pentru a observa modul in care procedurile tehnice ale cinematografiei [https://fao2014.livecamera.ro] pot ajuta în reprezentarea experienței spirituale a oamenilor.

Cursul a fost tinut în limba engleză și tradus în limba rusă. Discursul a fost urmat de întrebări și observații.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.