STIRI | Intrunire a preoteselor ortodoxe

80 de soții de preoți și diaconi din Arhiepiscopia de Tirana și din trei eparhii mitropolitane ale Bisericii Autocefale din Albania au participat, alternativ, la două evenimente educaționale, pe parcursul a cate trei zile, intre 1 si 3, și 3 si 5 octombrie, la Schitul Femeilor Mironosițe și in noua Manastire din Durres.

Sapte preotese, sosite din Statele Unite ale Americii, la invitația Arhiepiscopului Anastasios, au sustinut prelegeri.

Un obiectiv major al întâlnirii, a fost acela de a crea o oportunitate de schimburi de idei și o mai bună informare privind rolul soțiilor de preoți și diaconi în mediul ortodox.

Printre subiectele discutate s-au numarat si: “Căsătoria sănătoasa, misiunea sănătoasa”, “Femeile în Biserică”, “Creșterea copiilor în Biserică”, “Rezolvarea conflictelor creștine”.

Arhiepiscopul Anastasie și-a exprimat aprecierea pentru contribuția preoteselor și diaconitelor, subliniind rolul important al acestora în viața Bisericii, concetrandu-se asupra a ceea ce este necesar pentru ca acestea sa-si indeplineasca responsabilitățile.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.