publicat în: Arhivă

STIRI | Putin, un presedinte care mai este interesat de sanatatea spirituala a poporului sau. Ce contine scrisoarea Patriarhului-

Biroul de presă al Patriarhiei Moscovei a raportat că Sanctitatea Sa, Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, i-a trimis o scrisoare lui Vladimir Putin, Președintele Federației Ruse, pentru a-l felicita de ziua sa.

In scrisoare, patriarhul și-a exprimat recunoștința pentru grija pe care Putin o demonstreaza pentru sănătatea spirituală a poporului său și pentru atenția acordata activităților Bisericii Ortodoxe Ruse.

“Ați lucrat cu abnegație și ati ocupat funcții înalte, productiv, inclusiv postul de șef al Guvernului, pentru multe decenii, iar activitățile au devenit deja o parte integrantă a istoriei țării noastre”, a spus Patriarhul în scrisoarea sa.

“În prezent, cu sprijinul conducerii țării, standardele spirituale ale vieții societății au fost consolidate, locurile sfinte distruse au fost restaurate și noi biserici au fost construite. Toate acestea încălzesc inimile credincioșilor, cu recunoștință”, a mentionat Sanctitatea Sa, Patriarhul Kirill.

Potrivit Patriarhului, țara trăiește într-o “perioadă dificilă, când oamenii încearcă să pună presiuni asupra Rusiei”. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse crede cu tărie că, în astfel de condiții, “este deosebit de important să se mențină fidelitatea față de aceste idealuri spirituale și morale tradiționale, care au format Patria, marea sa istorie și cultura”.

Sanctitatea Sa, Patriarhul Kirill, și-a exprimat speranța că “o cooperare constructivă între Biserică și Guvern va continua să contribuie la prosperitatea țării; educația patriotică, spirituală și morală a tinerilor și consolidarea pacii și acordul civil”.