Viitorul nu apartine celor care joaca la birou, carti, 8 ore pe zi! Lucrul de acasa-

Șeful Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relatii intre Biserică și Societate, Parintele Vsevolod Chaplin, îndeamnă la discutii serioase vizavi de modul in care se lucreaza astazi. El a vorbit, in urma cu o zi, pe tema programului de lucru saptamanal si a eficientei lucrului la distanta, intr-un interviu acordat agentiei Interfax.

Acesta a explicat că, in utlimii ani, caracterul muncii s-a schimbat. Oamenii pot lucra, fără sa-si mai paraseasca propria casa.

“Este mai bine sa executi o muncă utilă din propriul tau birou, decat sa-ti petreci 3-4 ore în fiecare zi pentru a ajunge la locul de muncă. Ar trebui acordată prioritate rezultatelor reale ale muncii, si nicidecum dreptului directorului de a-i avea insirati pe propriul covor pe subordonații săi. Mai mult decât atât, însuși directorul sufera in exercitarea acestui drept, in loc sa se bucure de faptul ca toate relațiile cu subordonații sai ar putea fi rezolvate în mod mai eficient și mai rapid prin mijloacele moderne de comunicare, decât in conditiile unor discutii de cabinet”, a spus oficialul Bisericii.

El acceptă că, uneori, este util sa faci un schimb de opinii, în conferințe, “să mai privesti si unul in ochii celuilalt”, dar chiar și discuțiile de afaceri, astazi, sunt mult mai eficiente “prin corespondență, conferințe video, lucru la distanță cu mesaje scrise”.

“Iar numărul conferințelor, de multe ori formale, a crescut, în special în Moscova. Eu, in medie, trebuie să particip la cinci intalniri de afaceri pe zi, în diferite locuri din Moscova, în timp ce problemele aparute ar putea fi rezolvate prin 2-3 e-mailuri. De aceea, corelația intre munca reala și orele petrecute la lucru este, în principal, diferita decât era în urmă cu 30, 20 și chiar zece ani”, a spus Parintele Vsevolod.

“Iar atitudinea fata de eficacitatea muncii ar trebui să fie si ea diferita: noi ar trebui să evaluam, în primul rând, eforturile și rezultatele acestora. Viitorul nu aparține unei persoane care joacă jocuri de cărți la birou, opt ore pe zi, ci celei care obține rezultate mai bune, si nici macar in mod neaparat exprimate în ruble sau dolari”, este convins preotul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.