STIRI | Un preot franciscan si mai multi crestini, rapiti in Siria

Părinții franciscani din Custodia Țării Sfinte confirma ca parintele franciscan Hanna Jallouf (foto), preot paroh în Knayeh, a fost rapit de brigăzile cu legaturi Jahbat Al-Nusra, în noaptea de 5 octombrie. Împreună cu parintele Hanna, au fost rapiti mai multi bărbați din satul creștin.

Numărul celor care au fost răpiți, nu este specificat. “Călugărițele franciscane, care se aflau în mănăstire, s-au refugiat în unele case din sat”, a declarat un comunicat trimis Agenției Fides.

Custodia Țării Sfinte spune că nu este în măsură să precizeze in ce situatie se gasesc părintele Hanna și enoriașii săi in prezent, si ca nu are nicio posibilitate de contactare a răpitoriilor lor. Declarația se încheie cu o invitație la rugaciune, pentru preot “și pentru celelalte victime ale acestui război tragic și fără sens”.

Knayeh este un sat creștin din valea Orontes, în nordul Siriei, în apropiere de granița cu Turcia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.