10 ani de inchisoare pentru un guru pedofil din Los Angeles

Guru-ul unei secte apocaliptice din New Mexico (sud-vestul Statelor Unite) a fost condamnat la zece ani de închisoare într-un caz de pedofilie, a anunţat un procuror local.

Wayne Bent, 67 de ani, lider al “Bisericii, Mantuitorul nostru” care profeţeşte apropierea sfârşitului lumii, a fost arestat în luna mai, în timpul unui raid al poliţiei, în complexul din preajma oraşului Clayton, N-E New Mexico.

Luna trecută, trei copii au fost scoşi din sectă de către Serviciul de Stat pentru protecţia copiilor, în urma acuzaţiilor de abuz al guru-ului asupra acestora.

Conform procurorului Taos, Donald Gallegos, M. Bent “a fost condamnat marţi la 10 ani de închisoare şi a fost trimis urgent într-o închisoare de stat de unde poate cere o eliberare condiţionată la efectuarea a 85% din pedeapsa primită.”

Condamnat pentru întreţinerea de relaţii sexuale cu minori şi pentru două violuri, Bent a declarat că va muri în închisoare şi a refuzat să mănânce, a relatat marţi staţia locală de televiziune KOB .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.