Doua morminte neobisnuite, descoperite in Bulgaria: un vampir si o – rugaciune

Mormantul unui tânăr caruia i s-a efectuat un ritual anti-vampiri a fost descoperit in cadrul sapaturilor arheologice realizate pe sit-ul Perperikon, conform unui raport al publicatiei News din Bulgaria.

Bărbatul a fost îngropat cu un pumnal de fier în inima. Piciorul stâng, fragmentat in trei parti, a fost îngropat alături de el.

Potrivit șefului de săpături, profesorul Nikolai Ovcharov, acest lucru era un alt ritual împotriva vampirilor, de obicei efectuat pe oamenii care au murit din cauze nenaturale si s-au sinucis.

Un alt mormânt a fost descoperit în apropiere de mormântul tânărului. In acesta, au fost îngropati o femeie și copil mic, asezati ca in icoana Maicii Domnului cu Pruncul. Conform lui Ovcearov, acest tip de înmormântare era de fapt o “rugăciune” pentru protecție împotriva molimei (foto).

Ambele morminte au fost datate în prima jumătate a secolului XIII dupa Hristos.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.