S-a lansat un tur virtual al Lavrei Sfintei Treimi – Sfantul Serghie

Utilizatorii de Internet din întreaga lume sunt acum în măsură să facă un tur virtual in toate locurile sfinte ale Lavrei Sfintei Treimi – Sfântul Serghie.

ITAR-TASS, o agenție de știri din Rusia, a anunțat că acest proiect a fost prezentat cu ocazia a 700 de ani de la nașterea Cuviosului Serghie de Radonej, in Lavra Sfanta Treime – Sfantul Serghie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Excursiile virtuale și expozițiile au fost incluse în Google Global Maps.

Turul tridimensional le permite vizitatorilor să meargă în excursii prin întreaga mănăstire, să arunce o privire în interiorul bisericilor, inclusiv in cea mai veche Catedrala Sfânta Treime (1420-1423), sa priveasca la racla de argint cu sfintele moaște ale Sfântului Serghie și să vada icoanele pictate de Andrei Rubliov.

Mai mult decât atât, multe artefacte legate de viața Sfântului Serghie au fost digitizate, și o carte intitulată “Viața Exterioara” a lui Epifanie cel Înțelept.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.