Tegucigalpa, 2 ianuarie 2009 – Honduras: 40 de ore de post pentru pace, împotriva violenţei

Cardinalul Oscar Andrés Rodríguez Maradiaga, Arhiepiscop al Tegucigalpei (Honduras), a făcut un apel joi la rugăciune, în sprijinul “tuturor victimelor conflictelor armate, în special vizând conflictele violente ale ultimelor zile din Israel şi Palestina, în Fâşia Gaza”.


Cardinalul a rostit o predică după o messă oficiată la sfârşitul a 40 de ore de post – joi şi vineri – împotriva violenţei, pentru pace în lume şi în ţara sa.


Revenind asupra situaţiei interne din Honduras, arhiepiscopul a spus că “hoţii, ucigaşii şi răpitorii nu-şi vor găsi pacea”.

Au fost înregistrate 3418 decese violente în Honduras, în 2008, faţă de 2000 în 2007, conform Centrului de observare a violenţei, al Universităţii Naţionale Autonome.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.