publicat în: Arhivă

STIRI | Incepe Festivalul ortodox de film si programe de televiziune “Radonej” – Riga 2014

Festivalul Internațional de Film [https://fao2014.livecamera.ro] și Emisiuni TV “Radonej-Riga” va avea loc în capitala Letoniei, in perioada 24-26 octombrie 2014, conform declaratiei organizatorului acestuia, Eugene Nikiforov.

Ca parte a festivalului, care va avea loc cu binecuvântarea Patriarhului Kirill al Moscovei si al Intregii Rusii, spectatorii letoni vor putea vedea cele mai bune lucrări prezentate timp de mai mulți ani in Festivalul [https://fao2014.livecamera.ro] “Radonej”.

Potrivit lui Nikiforov, cinci sesiuni vor avea loc în sălile de cinema “K-Suns” din Riga, și în fiecare dintre ele, publicul va urmari filme diferite, toate traduse si în letonă.

Festivalul [https://fao2014.livecamera.ro] “Radonej” va celebra cea de-a 20-a aniversare în anul 2015. La acesta, anual, participa mai mult de 200 de societati de cinematografie și de televiziune.

“Nu doar filmele strict bisericesti si tematice sunt permise în concurs, ci, de asemenea, reflecții ale artiștilor creștini asupra vieții și a mortii, binelui și eternitatii, războiului și pacii, frumuseții și raului”, a explicat Nikiforov.

Festivalul [https://fao2014.livecamera.ro] de la Riga este susținut de către Ministerul Rus al Culturii, mass-media, Consiliul Local al Moscovei, Uniunea Cineastilor din Rusia, Patriarhia Moscovei și Ambasada Federației Ruse în Republica Letona.