Sfantul Ignatie de Stara Zagora: cei 200 de ani de la martiriu, serbati in Bulgaria

Zilele trecute, in Bulgaria, mii de credincioși au venerat moaștele Sfântului nou mucenic Ignatie, sosite din Muntele Athos.

Mii de credincioși ortodocși din Stara Zagora, Bulgaria, s-au aduncat, in perioada 6-8 octombrie, pentru a se inchina la moastele patronului spiritual al orașului, Sfantul Mucenic Ignatie din Muntele Athos și Stara Zagora (1814).

Moaștele au fost aduse în Bulgaria, de la Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Muntele Athos.

In ziua de 8 octombrie, Biserica Ortodoxa a Bulgariei a marcat 200 de ani de la moartea Sfântului Ignatie (Ignatiu) de Stara Zagora, martirizat de către turci, al carui cap se afla in Manastirea Sfantul Pantelimon din Muntele Athos.

Moaștele au sosit in Bulgaria, cu binecuvântarea Patriarhului Ecumenic Bartolomeu.

Primirea sfintelor moaste in Stara Zagora, a avut loc in seara zilei de 6 octombrie, după care s-a organizat o mare procesiune pe străzile orașului.

In ziua de 8 octombrie, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare au oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala din oraș. Mii de credincioși din oraș, pelerini din toată Bulgaria si, de asemenea, din străinătate, au participat la slujba.

În aceeași zi, racla cu sfintele moaște a fost condusa în mod solemn in biserica recent construita în cinstea sfântului mucenic Ignatie de Stara Zagora, situata in partea de rasarit a orasului.

Tot in aceasta perioada au fost organizate o conferinta la Muzeul regional de Istorie si alte evenimente festive, la inițiativa eparhiei, dedicate vieții și martiriului Sfântului Ignațiu de Stara Zagora.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.