Amphipolis: Mozaic imens, descoperit in interiorul mormantului

Un mozaic ilustrand un bărbat care conduce un car, a fost scos la lumina în interiorul celui mai mare mormânt antic descoperit vreodata in Grecia, în Amphipolis, în nordul Macedoniei, conform unei declaratii facute ieri de Ministerul Culturii, citata de AFP.

Carul tras de doi cai albi, este condus de un bărbat cu barbă purtând o coroană de lauri.

Hermes, mesagerul zeilor in Grecia antică, sta in fata carului.

“Acest mozaic, cel mai mare de pe sit, masoara 4,5 metri / 3 metri și nu a fost complet descoperit”, se arata intr-o declaratie.

Mozaicul a fost datat din secolul IV înainte de Hristos. Arheologii au dezgropat mormântul enorm, datand din timpul lui Alexandru cel Mare al Macedoniei, la începutul lunii august (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Există speculații multe pe marginea persoanei ingropate in acest loc: Roxana, soția persana a lui Alexandru; Olympias, mama împăratului; sau unul dintre generalii imparatului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.