STIRI | Ortodocsii arabi protesteaza din nou impotriva deciziei Patriarhului Teofil al Ierusalimului

Pentru a doua săptămână la rând (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), un număr mare de ortodocsi arabi a demonstrat in semn de respingere a politicii urmate de către Patriarhia Grec-Ortodoxă in Mănăstirea Fecioarei Maria din Dibbeen, reînnoind sprijinul absolut acordat Arhimandritului arab ortodox Hristofor Atallah și afirmand poziția lor de respingere a intervenției guvernului iordanian în deciziile interne ale Bisericii.

Membrii Bisericii privesc deciziile Patriarhului grec ortodox Teofil, de “alungare” a Arhimandritului Hristofor, fondator al primei manastiri din Iordania, ca fiind daunatoare.

Demna de remarcat a fost prezența actualilor și foștilor membri, creștini și necreștini ai Parlamentului Iordanian, care au stat alături de membrii Bisericii și ai organizațiilor ortodoxe, în sustinerea cerintelor acestora.

Deputații au denunțat intervenția guvernului în treburile interne ale Bisericii și eșecul acestuia in aplicarea legii 27 din 1958, care a dus la emiterea unei decizii nedrepte și inflamatorii care nu serveste interesele Bisericii, complet contrara cerințelor istorice ale credincioșilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.