STIRI | ISIS ameninta, cu sosirea noului Califat, Manastirea ortodoxa Visoki Decani

Comunicatul de presă al Episcopiei de Raška-Prizren și Kosovo-Metohija

“Eparhia de Raška-Prizren și Kosovo-Metohija a condamnat cu fermitate insemnarile cu graffiti, islamiste și naționaliste albaneze, care au fost realizate de persoane necunoscute pe proprietatea Mănăstirii Decani. Aceasta reprezinta doar o alta provocare dintre multiplele provocări îndreptate împotriva Manastirii Visoki Dečani și a lacasurilor ortodoxe creștine din Kosovo.

Episcopul Teodosije a făcut apel la reprezentanții internaționali, precum și la instituțiile locale din Kosovo, avertizând că orice extremism cu caracter naționalist și religios reprezintă o amenințare serioasă, nu numai pentru poporul sârb și Biserica din Kosovo, ci, de asemenea, pentru toți cetățenii din aceasta regiune.

Biserica noastră, a spus Episcopul Teodosije, așteaptă din partea comunității internaționale și a instituțiilor din Kosovo sa protejeze pacea și ordinea, precum și lacasurile creștine din Kosovo, in fata provocărilor și potențialelor acte de terorism.

Biserica Ortodoxă Sârbă din Kosovo a fost expusă, de ani de zile, actelor de violență și provocărilor care, odată pentru totdeauna, trebuie să se oprească, a subliniat Episcopul Teodosije.”

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.