Ryad, 3 ianuarie 2009 – OIC lansează la Ryad un apel pentru încetarea focului în Gaza

Miniştrii de externe ai Organizaţiei Conferinţei Islamice (OIC), s-au reunit la Ryad sâmbătă, pentru încetarea focului în Gaza şi au condamnat “agresiunea crudă” a Israelului pe teritoriul palestinian.

Secretarul general al organizaţiei – care reuneşte 57 de ţări – Ekmeleddin Ihsanoglu, a cerut palestinienilor şi aliaţilor lor să “lase deoparte calculele politice şi să acţioneze în vederea încetării vărsării de sânge şi să permită oamenilor din Gaza să păstreze, cel puţin condiţiile de viaţă, care sunt oricum atât de grele.”

“Facem un apel pentru încetarea focului şi pentru întreprinderi umanitare şi de asistenţă medicală în Fâşia Gaza, la toate punctele de trecere”, a spus acesta în deschiderea reuniunii, în timp ce ofensiva israeliană a intrat deja în a doua săptămână.

El a adăugat că va căuta să coordoneze “acţiuni ale ţărilor islamice, de protecţie a poporului palestinian faţă de cruzimile agresiunii din Israel, şi de a asigurare a nevoilor de urgenţă.”

De asemenea, acesta a cerut palestinienilor, împărţiti între Hamas, care controlează Gaza şi Autoritatea Palestiniană a preşedintelui Mahmoud Abbas, să permită lansarea unui dialog de reconciliere naţională.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.