Tuesday 14 october 2014

STIRI | Patriarhul Rusiei cere CMB sa ii apere pe ortodocsii din Ucraina

În cadrul întâlnirii din aceste zile, pe care a avut-o cu secretarul general al Consiliului Mondial al Bisericilor, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația creștinilor ortodocși, membri ai Patriarhiei Moscovei, din Ucraina.

“Avem o listă de evenimente foarte dure, când bisericile sunt confiscate, iar oamenii sunt hărțuiți pentru singurul motiv că sunt membri ai Bisericii noastre. Numărul acestor evenimente continuă să crească. Prin urmare, aș dori să solicit Consiliului Mondial al Bisericilor, care se preocupa de drepturilor omului și libertatea religioasa, să ia seama la situația din Ucraina”, a mentionat Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill, în cadrul întrevederii cu secretarul general al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB).

Interfax, o agentie de stiri din Rusia, a raportat că Patriarhul Kirill a subliniat că Biserica Ortodoxă Rusă înțelege necesitatea relaționarii intre eforturile de pace si de justiție, “pentru că pacea, fără dreptate, este foarte fragila”.

“Acesta este motivul pentru care, în ultima vreme, i-am contactat pe membrii noștri din Ucraina, spunându-le că adevărata pace poate veni in Ucraina, doar în cazul în care justiția a fost atinsa. Este extrem de important sa se elimine discriminarea lingvistică, etnică și religioasă”, a subliniat Patriarhul.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile