Ridicarea unei biserici inchinate Icoanei Maicii Domnului din Iveron, pe Muntele Makhat

Georgia a comemorat 25 de ani de la sosirea în țară a copiei Icoanei Maicii Domnului din Iveron, pictata pe Muntele Athos, la cererea Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Georgiei.

În 2015, pe Muntele Makhat, în Tbilisi, va fi finalizată construcția bisericii inchinate acestei Icoane a Maicii Domnului din Iveron, unde va fi adusa si icoana in copie., in cadrul unui asezamant monahal.

In ziua de 9 octombrie, icoana a fost adusa deja in cladirea bisericii in constructie, pentru o zi.

Biserica i-a primit cu greu pe toti credinciosii. La Sfanta Liturghie au sosit circa o mie de oameni. Printre acestia s-au aflat si reprezentanți ai guvernului georgian și oficiali de rang înalt.

“Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru acest har. Ridicam această biserică, nu numai pe teren, ci și în inimile noastre”, a spus în predica sa Catolicosul-Patriarh Ilia al II-lea.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.