Pilula contraceptivă este poluantă şi cauzează infertilitatea masculină

Pilulele contraceptive, au “efecte devastatoare asupra mediului” şi sunt parţial responsabile pentru “infertilitatea masculină”, a scris sâmbătă ziarul Vaticanului, L’Osservatore Romano.

Pilula are, de ani de zile, efecte devastatoare asupra mediului, prin eliberarea de tone de hormoni în natură”, prin urina femeii care o ia, spune autorul articolului, preşedintele Federaţiei Internaţionale a asociaţiilor medicilor catolici, Pedro Jose Maria Simon Castellvi.

“Avem suficiente date pentru a putea spune că o cauză semnificativă a infertilităţii masculine (marcată printr-o scădere a numărului de spermatozoizi) în Occident, este poluarea mediului, prin această pilulă”, a continuat el, fără alte explicaţii.

Acest articol, consacrat unei enciclice a Papei Paul VI, “Humanae Vitae”, care a interzis, cu patruzeci de ani în urmă, utilizarea pilulei şi a prezervativelor, rezumă în linii mari un raport publicat recent de către Federaţia Medicilor catolici, afirmă preşedintele ei.

“Avem în faţă un efect anti-ecologic clar, care necesită lămuriri suplimentare din partea producătorilor”, a spus dr. Castellvi, care a descris enciclica “Humanae Vitae” ca pe o “profeţie ştiinţifică”

Papa Benedict XVI a reiterat în octombrie condamnarea pilulei contraceptive de către Biserica Catolică, cu ocazia celei de-a 40-a aniversări a enciclicei “Humanae Vitae”.

Excluzând posibilitatea darului vieţii, „prin acţiuni de prevenire a procrearii, negăm adevărul intim al iubirii conjugale”, a declarat Papa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.