Capela Apariţiilor din Fatima, 24h/24 în direct, pe internet

Capela Apariţiilor – mijlocul Altarului din Fatima, Portugalia – este acum vizibila 24 de ore din 24, in direct, pe Internet, au anunţat luni oficialii acestei Mecca a catolicismului, situată la 130 km nord de Lisabona .

Disponibil pe www.fatima.pt, acest serviciu răspunde “mai multor cereri pe care utilizatorii de net le-au trimis, în ultimii ani, la Sanctuarul din Fatima”, a declarat într-un comunicat de presă, Leopoldina Simoes, angajată a Serviciului de presă al sanctuarului.

Aceasta va permite utilizatorilor de net să vadă în direct altarul sanctuarului din Fatima şi festivităţile ce vor avea loc.”

“Soclul pe care este ridicată statuia ce o reprezintă pe Maica Domnului din Fatima este exact locul în care s-a aflat un mic stejar, astăzi dispărut, de peste un metru înălţime, unde se spune că Fecioara Maria ar fi aparut în faţa a trei tineri ciobani, în zilele de 13 ale lunilor mai, iunie, iulie, septembrie şi octombrie 1917.

Construcţia capelei, din 28 aprilie 1919, a fost un răspuns la solicitarea Fecioarei, după cum susţine Biserica catolică. Prima messă a fost celebrată la 13 octombrie 1921.

În fiecare an, Sanctuarul din Fatima primeşte vizita a milioane de pelerini din întreaga lume. În 2008, 700.000 de persoane au vizitat site-ul internet al Sanctuarului, două treimi fiind din tari straine.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.