Centenarul naşterii în cer a Sfantului Ioan de Kronstadt

Vineri, 2 ianuarie, Biserica Ortodoxă Rusă a sărbătorit centenarul naşterii în cer a Sfântului Ioan de Kronstadt, unul dintre cei mai cinstiţi sfinţi ai secolului al XIX-lea.

Sfânta Liturghie, oficiată în Mânăstirea Sfântul Ioan din Sankt Petersburg, alături de Sfintele sale Moaşte, a fost condusă de Mitropolitul Chiril de Smolensk şi Kaliningrad, locţiitor al patriarhului, înconjurat de Mitropolitul Vladimir de Sankt-Petersburg şi Episcopul Ambrozie, auxiliarul metropolei şi noul preşedinte al Academiei de Teologie din acest oraş.

În predică, Mitropolitul Chiril a amintit că Sfântul Ioan, un preot din Kronstadt, a dobândit o uriaşă consideraţie printre contemporanii lui, încă din timpul vieţii.

Secretul vieţii sale spirituale a fost simplu: concentrarea pe Euharistie şi pe rugăciunea inimii. “Părintele Ioan a învăţat să se roage astfel încât cuvântul să nu rămână gol, chiar şi atunci când rostim rugăciuni curente, precum “Împărate Ceresc”. El a atras atenţia asupra forţei rezultate din fiecare cuvânt al Liturghiei, prin care ne bucurăm de Puterea Lui Dumnezeu”, a spus Mitropolitul Chiril.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.