STIRI fotbal | Radamel Falcao: atacantul lui Manchester United Il iubeste pe Hristos

In aceste zile, publicatia in limba engleza “The Independent”, a publicat un articol, semnat de David Harison, cuprinzator, in care face referire la intoarcerea spre Crestinism a renumitului jucator de top de fotbal, Radamel Falcao. Acesta a fost, initial, un jucator defensiv in echipa de fotbal, iar mai apoi a devenit un elegant si de neegalat atacant. Dar, asemenea acestei transformari, saltul sau spiritual a insemnat o mare schimbare in viata sa, arata “The Independent”.

Acesta si-a petrecut anii de formare in jocul de fotbal, ca apărător, pentru clubul sau local, în Columbia, Union Magdalena, unde isi castigase reputația de colectionar de cartonașe galbene și roșii în același ritm prolific cu care inscria golurile. Dar, după ce a devenit atacant, viața sa s-a schimbat.

Schimbarea carierei de fotbalist s-a imbinat perfect cu Creștinismul nou-descoperit, povesteste “The Independent”. Băiatul rău din tinerețe, s-a transformat într-un creștin devotat, pentru care Crestinismul ramane piatra sa de temelie in viața proprie pana astazi. Insa, se pare ca a fost o lupta, să renunte la reputația sa de tip dur si ca fanii sa ajunga sa spuna despre el: Pentru fiecare lovitură, există cate o rugăciune creștina.

Când Falcao s-a mutat în Argentina, pentru a se alătura River Plate, în 1999, era clar că unele dintre vechile sale obiceiuri vor fi pastrate, mai arata publicatia. Mentorul său din in primii ani, a fost un antrenor argentinian, Silvano Spindola, care il recomandase pentru River Plate. Acum, ajuns si el pastor evanghelic într-o biserică din Miami, Spindola a declarat: “A fost un băiat care si-a ascultat părinții. Asa era atunci când a început să devină interesat de Cuvântul lui Dumnezeu”. Convingerile de astăzi, ale lui Falcao, rămân o parte esențială a vieții sale. El a dezvoltat un obicei ca, de fiecare dată când inscrie un gol, sa-si ridice tricoul și sa dezvăluie un maieu cu sloganul: “Con Isus nunca estara solo” (Cu Iisus nu vei fi niciodată singur).

El citește Biblia în mod constant și este cunoscut pentru incurajarea coechipierilor de a se alatura lecturilor sale și de a participa la Liturghie. Asta nu il face, insa, sa fie mereu indragit de colegii sai, mai arata articolul in limba engleza. Fostul său coechipier din River Plate, Gonzalo Luduena, a martursit: “Intr-o duminica, am avut si noi o zi liberă, sa mergem la o plimbare. Ne-am ascuns de Falcao, pentru ca ne cauta in fiecare camera, să ne ducă la biserică”.

Devotamentul lui Falcao fata de religia lui, este însoțit de o iubire mare si pentru propria familie. Soția lui, Lorelei, este o argentinana cunoscuta drept cantareata. S-au întâlnit în biserică, fiind adolescenti, iar acum au o fetita, Dominique. Sotia insista ca nu a fost atrasă de faima sau de averea lui: “Ce mi-a placut foarte mult la el, era dragostea lui fata de Dumnezeu. De altfel, el nu era fotbalistul tipic, care crede că totul i se cuvine. El a făcut o mulțime de încercări de a ieși cu mine. A tras mult de mine. I-am spus “nu”, până când mama mi-a spus că dacă imi place nu ar trebui să-i mai resping invitatiile. El a făcut o mulțime de lucruri pentru a ma castiga, nu cu mult timp după aceea ajungand la decizia de a merge la altar”.

Spre deosebire de alte “neveste”, Lorelei se fereste de lumina reflectoarelor. “Îmi place casa mea. Pacea, liniște, Biblia, cititul, rugaciunea”, a spus ea. Soțul ei împărtășește preferința pentru aceeasi viață liniștită: “E greu să iesi sau să ai pace, atunci când te recunosc toti cu ușurință. De aceea, prefer să stau acasă”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.