STIRI fotbal | Incendierea usilor Moscheii Muhajir din Subotica

Imamul Selmo Drekovic, din Moscheea Muhajir din Subotica, a declarat, ieri, că persoane necunoscute au încercat să incendieze ușa moscheii din localitatea situata in provincia sârbă Voivodina, Serbia, conform publicatiei sarbesti Tanjug.

Drekovic a declarat că, duminică dimineață, în jurul orei patru și jumătate, una dintre usile moscheii a luat foc, dar s-a stins la doar câteva minute.

El le-a declarat reporterilor că o camera foto de securitate a inregistrat doi autori ai faptei, adăugând că acesta a predat înregistrarea poliției.

Drekovic a declarat că incidentul a avut loc ca urmare a incidentului de la meciul de fotbal dintre Serbia și Albania (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), dar că moscheea din Subotica a fost supusa si altor atacuri anterioare, in care vandalii au scris cu graffiti pe ziduri.

Conform Tanjug, primarul din Subotica, Jene Maglai, a vizitat moscheea, tot ieri, și a condamnat incidentul, în termenii cei mai aspri, într-o declarație pentru reporteri. El a subliniat că, indiferent dacă acest lucru a fost făcut de către grupuri de fani ai fotbalului sau a avut ca motiv intoleranța etnică, autorii trebuie să fie găsiti și pedepsiti.

Igor Velimirovici, șef adjunct al departamentului de poliție din Subotica, a declarat că, în urma anchetei efectuate de reprezentanții Oficiului Procuraturii, poliția lucrează intens pentru identificarea făptașilor.

După provocarea politică din timpul meciului de fotbal dintre Serbia și Albania, mai multe atacuri asupra unor brutării, a unui magazin și unei patiserii au fost intreprinse de etnicii albanezi in Novi Sad, Vrsac, Sombor, Stara Pazova, Voivodina, miercuri și joi, mai informeaza Tanjug (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Meciul dintre Serbia și Albania, din Belgrad, de pe 14 octombrie, a fost abandonat, după un scandal care a izbucnit in urma apariției unei drone cu o hartă care ilustra așa numita Albanie Mare, un proiect naționalist, care ar include părți din Serbia, Muntenegru, Macedonia și Grecia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.