STIRI | Spectacol de teatru in Dusseldorf, pentru restaurarea Manastirii Banjska

Cu ocazia celor 700 de ani de existență ai Mănăstirii Banjska, din Kosovo-Metohija, actorii Teatrului Național Sarb din Pristina au sustinut un spectacol intitulat “Banjsko Zlato” (Aurul din Banjska), in Biserica Ortodoxă Sârbescă din Dusseldorf, conform publicatiei sarbesti Tanjug.

Fondurile stranse vor fi folosite la reconstrucția Mănăstirii Banjska, de la poalele muntelui Rogozna, lângă Zvecan.

Piesa a fost jucata de actori celebri sârbi din Belgrad, alaturi de muzicieni si cantareti populari.

Înainte de spectacol, o Sfanta Liturghie a fost oficiata de către Episcopul Serghei al Europei Centrale și de Episcopul Teodosije de Raska-Prizren.

Evenimentul a fost organizat de Biserica Ortodoxa Sarba, cu sprijinul Consulatului Sârb în Dusseldorf, conform Tanjug.

Manastirea, alaturi de Biserica Sfântul Ștefan, a fost construita între 1313 și 1317 pentru regele sarb Milutin, unul dintre cei mai puternici conducători ai Dinastiei Nemanja.

Manastirea a început să se dezintegreze, deja, din secolul al 15-lea și a fost lăsata pustie în a doua jumătate a secolului al 15-lea.

După 520 de ani, reconstrucția sa a început, în 2003.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.