publicat în: Arhivă

STIRI | (FOTO) Primire grandioasa a Presedintelui Rusiei in Serbia. Intalnire intre Putin si Patriarh

Președintele Federației Ruse a vizitat, in aceste zile, Belgradul (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), unde s-a întâlnit cu Președintele Republicii Serbia, Tomislav Nikolic, și cu Prim-Ministrul Aleksandar Vucic.

Patriarhul sârb Irineu și Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, au avut o întâlnire la Palatul Serbiei din Belgrad, în fața paradei militare organizate cu ocazia centenarului începutulului Primului Razboi Mondial și a 70 de ani de la eliberarea capitalei Serbiei, Belgrad, în Al Doilea Război Mondial.

Pe aeroportul din Belgrad “Nikola Tesla”, Presedintele Putin a fost întâmpinat de Președintele Nikolic. Apoi, cei doi Președinți au mers in Cimitirul Nou, unde au depus coroane de flori la Monumentul Eliberatorilor Belgradului.

La ceremonia de la Palatul Serbiei, Președintele Nikolic l-a decorat pe Președintele Putin cu Odinul Republicii Serbia. Cu aceasta ocazie, cei mai înalți oficiali de stat au semnat mai multe acorduri bilaterale importante.

Parada militară s-a intitulat “Pasul Victorios”. Programul a inceput cu o defilare a artileriei, după care Președintele Republicii Serbia, Tomislav Nikolic, și Președinte Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, au rostit cate un cuvant. La ceremonie au participat Prim-Ministrul Serbiei, Aleksandar Vucic, Patriarhul sârb Irinej, precum și mulți oficiali din cele două țări și reprezentanți ai corpului diplomatic.

Programul a continuat cu aterizarea a 30 de parasutisti, în zona monumentului “Focului Vesnic”, între Bulevardul Nikola și Dunăre, si cu un spectacol sustinut de aviatie. In galeria foto a articolului de fata (www.lacasuriortodoxe.ro) puteti vedea 11 fotografii din cadrul acestor evenimente, puse la dispozitie de Diaconii Dragan Tanasijevic si Aleksandar Sekulic, din Biserica Ortodoxa Sarba.