STIRI | Centre de reabilitare pentru oamenii strazii, in manastiri si biserici

Biserica Ortodoxă Rusă are în vedere posibilitatea reabilitarii persoanelor fara niciun domiciliu fix în incinta mănăstirilor și bisericilor. Astfel, in manastirile rusesti ar putea aparea, in curand, centre de reabilitare pentru persoanele fără adăpost.

Ziarul rusesc Izvestia a raportat că Biserica sprijină aceasta idee.

Potrivit lui Ilia Kuskov, președinte al Mișcării pentru Ajutorarea Oamenilor Strazii a Departamentului Sinodal de Caritate, mănăstirile ar putea oferi cazare persoanelor fara adăpost, peste noapte, produse alimentare, și un loc de muncă, cu posibilitatea organizarii unor discuții cu acestia si reprezentanți ai Bisericii și psihologi.

Ilia Kuskov consideră că această inițiativă poate fi pusa în aplicare. Cu toate acestea, este nevoie de fonduri federale pentru acest obiectiv. El a subliniat că ajutorarea unor persoane fără adăpost, ar trebui să aiba loc într-o manieră integrată.

“Ar trebui sa aiba loc discuții cu persoanele fără adăpost, care pot fi efectuate de către preoți și psihologi. În plus, terapia ocupațională este esențiala”, a spus Kuskov.

“Exista un exemplu excelent in organizarea unui astfel de centru de reabilitare, la Schitul Nilov din Tver. Persoanele fără adăpost reușesc să se întoarcă la o viață normală, datorită condițiilor de viață normale care le-au fost furnizate si a unui loc de munca. Nimeni nu este obligat să facă nimic, dar este liber să aleagă activități. Este esențial să se tina cont de abilitățile și profesiile oamenilor recrutati”.

Ieromonahul Dimitrie Persin, președinte al Comitetului de Misiune al Consiliului Eparhial din Moscova, susține, de asemenea, această inițiativă caritabilă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.