publicat în: Arhivă

Dictionar grec -rus al Vocabularului Bisericii Crestine. Vocabularul Muntelui Athos – o noua aparitie

Patriarhia Moscovei a publicat o nouă carte de referință, intitulată “Dicționar grec-rus al Vocabularului Bisericii Creștine (cu articole explicative): 4.500 de cuvinte și expresii”.

Un astfel de dicționar este publicat pentru prima dată și include un numar mare de termeni ecleziastici moderni grecesti.

Cartea include terminologie și concepte legate de subiecte teologice, cum ar fi dogmatica, studiile biblice, liturgice, iconografia, imnografia, antropologie ortodoxă și etica creștină, drept bisericesc, arhitectura bisericeasca, cântare bizantină, sectologie și un așa-numit “Vocabular al Muntelui Athos”, care descrie fundamentele lingvistice ale vieții monahale de pe Muntele Athos.

Cuvintele din dicționar sunt urmate de articole explicative despre specificul practicii Bisericii Grecești. Dicționarul le este recomandat clericilor, studenților instituțiilor teologice, traducătorilor, pelerinilor și tuturor celor care doresc să intre în contact cu comorile limbii grecesti.

Autorul acestei cărți de referință este Pr. Alexander Nazarenko. Consultanți academici sunt Pr Maksim Plyakin (imnografie) și doamna I.V Starikova (cântare bizantină).