STIRI | Festivalul de film “Inger Stralucitor” se deschide in Moscova

Cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, in perioada 1-7 noiembrie 2014, Moscova va găzdui Festivalul caritabil international de film “Inger Stralucitor” – Editia a XI-a.

Festivalul, al cărui motto este “Cinema-ul bun revine”, este dedicat Zilei Unității Naționale și Sărbătorii Icoanei Maicii Domnului din Kazan.

Festival de film din acest an este organizat în cadrul Anului Culturii Ruse și al Celebrarii celor 700 de ani de la nașterea Sfântului Serghie de Radonej.

Pana in prezent, a fost anuntata prezentarea a 368 de productii de scurt-metraj, documentare și filme de animație, din 26 de țări.

Dintre acestea, 83 de proiectii sunt incluse în programul de concurs, iar 61 de filme in programul de prezentare (fara concurenta). 44 de filme au fost selectate sa fie poiectate intr-un program retrospectiv.

Festivalul de Film are loc sub patronajul președintelui Consiliului de Administratie al Programului țintă “Cultura spirituală și morală a tinerei generații din Rusia”, S.V. Medvedeva, și reprezinta unul dintre proiectele prioritare ale acestui Program.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.