STIRI Halloween 2014 | Apel pentru anularea manifestarilor de Halloween

Georgy Fedorov, un membru al Camerei Civice a Federației Ruse și președinte al Centrului de Cercetare Socială și Politică “Aspekt”, i-a cerut lui Vladimir Medinsky, Ministrul rus al Culturii, sa ajute la anularea manifestarilor de Halloween din Rusia.

Jurnalul rusesc Izvestia a anunțat că Fedorov a sugerat evaluarea acestei situații, luand in calcul posibilitatea colaborarii cu departamentele de specialitate, și a lansat recomandarea sa, catre centrele de recreere, pentru ca acestea sa se retina de la a sărbători Halloween-ul.

“Poate, cu ajutorul instituțiilor guvernamentale specializate, cu un sistem stimulativ, inclusiv cu stimulente financiare, aceste institutii ar putea lua in seama această recomandare și ar putea opri includerea de dovleci și de cadavre false în programele lor”, a spus Fedorov.

Intentia s-a bazat pe plangerile mai multor cetateni din tara.

Biroul de presă al Ministerului Culturii al Federației Ruse a declarat că solicitarea nu a ajuns inca la minister.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.