STIRI Egipt | Pentru prima oara, un guvern egiptean promoveaza itinerariile Sfintei Falimii

Guvernul egiptean, al lui Ibrahim Mahlab, a subliniat identitatea creștină din Egipt, într-o încercare de relansare a turismului religios in tara. Mesajul face referire la promovarea itinerariilor legate de prezența Sfintei Familii in Egipt.

Este pentru prima dată când autoritățile egiptene promoveaza itinerarii legate de rădăcinile creștine din Egipt și, în special, de calatoria Sfintei familii în tara.

Cu aceasta ocazie, Patriarhul copt Tawadros al II-lea a rostit cuvinte de speranță pentru viitorul țării:

“Călătoria Sfintei Familii in Egipt reprezintă o binecuvântare pentru țară” – a spus Tawadros al II-lea. Egiptul incearca sa se prezinte lumii ca o țară pozitiva și pașnica, iar acest itinerar reprezintă un proiect foarte important, nu numai pentru țara, ci si pentru restul lumii”.

Pentru creștini – a adăugat el – “este normal să vorbeasca despre locurile în care Sfânta Familie a trăit, dar ceea ce este extraordinar, este ca guvernul i-a invitat pe oameni sa le descopere”.

“Apelul de a descoperi itinerariul se adresează tuturor egiptenilor, nu doar celor creștini”, a subliniat ministrul, care a investit foarte mult în proiect. “Datorită acestei inițiative, ne așteptăm să relansam economia zonelor care au fost în mod tradițional excluse din circuitele tradiționale și, de asemenea, avem speranța promovarii mai conștiente a turismului”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.