Arhiepiscopul Demetrios al Americii: dreptatea in Cipru va prevala

Arhiepiscopul grec-ortodox al Americii, Demetrios, aflat intr-o vizită oficială în Cipru, s-a întâlnit cu Presedintele Casei, Yiannakis Omirou, în Nicosia, ocazie cu care și-a exprimat convingerea că Dumnezeu va ajuta ca oamenii sa trăiasca din nou într-un Cipru reunit, intrucat “este imposibil ca dreptatea și adevărul să nu prevaleze”.

În declarațiile date după întâlnire, Arhiepiscopul Demetrios i-a mulțumit Președintelui Camerei, pentru discuțiile constructive, si a exprimat sprijinul necondiționat al tuturor americanilor greci.

La rândul său, Omirou a spus că a avut un schimb de opinii cu Arhiepiscopul, care a condamnat categoric încălcările drepturilor suverane ale Republicii Cipru de catre Turcia, în zona sa economică exclusivă.

Omirou și-a exprimat profunda recunoștință fata de Biserica Ortodoxă și comunitățile greacă și cipriotă din America, menționând că Arhiepiscopul constituie “o voce puternică”, care ridică problema restaurarii drepturilor cipriotilor greci, și că acțiunile sale încep să dea roade.

Turcia, ale cărei trupe ocupa partea de nord a Ciprului, de la invazia insulei, din 1974, nu recunoaște Republica Cipru, în ciuda apelurilor repetate ale UE de a normaliza relațiile cu Nicosia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.