publicat în: Arhivă

STIRI Alegeri in Ucraina | Revista britanica POLITICA: O insulta la adresa democratiei si a ucrainenilor

“Alegerile parlamentare din Ucraina au fost o farsă, o insultă la adresa democrației și un afront adus milioanelor de ucraineni”, a declarat Dr. Marcus Papadopoulos, duminică, in calitate de editor al revistei britanice “Politica”, pentru RIA Novosti.

Jurnalistul britanic a menționat că partidele pro-ruse tradiționale din mediul politic ucrainean – Partidul Regiunilor și Partidul Comunist din Ucraina – au fost “distruse în mod eficient”, ca forțe politice ale Ucrainei, niciunul dintre acestea neparticipand la alegerile parlamentare din această duminică.

“În timp ce Occidentul – atât guvernele, cât și mass-media, vor recunoaște rezultatul “alegerilor” din Ucraina, realitatea este că milioane și milioane de ucraineni nu au votat – de frică și/sau pentru că nu au putut fi prezenti pe buletinul de vot”, a declarat Papadopoulos.

Papadopoulos a adăugat că milioane de cetățeni ai Ucrainei sunt suprimati de Guvernul pro-Occidental de la Kiev, din cauza mediului lor cultural. “Acei oameni au devenit cetățeni de clasa a doua, în propria lor țară”, a concluzionat el.

Alegerile parlamentare anticipate au avut loc, în Ucraina, ieri. Ucrainenii au mers la urne, pentru a vota cei 423 de membri ai Parlamentului. Pragul electoral a fost stabilit la 5%.

Alegerile au avut loc pe fondul unei crize politice și economice grave in țară.

Autoritățile ucrainene au recunoscut că alegerile nu pot avea loc în jumătate din regiunile de est ale țării, ca urmare a conflictului armat dintre trupele guvernamentale și susținătorii independenței republicilor Luhansk și Donețk, auto-proclamate, mai informeaza Ria Novosti.