Interzicerea accesului la Internet si la jocurile de PC, pana la varsta de – 21 de ani

Șeful Comisiei Patriarhale privind Familia, a Bisericii Ortodoxe Ruse, a propus interzicerea jocurilor de calculator si a Internetului, pentru persoanele sub 21 de ani.

Accesul copiilor și tinerilor la Internet si jocurile pe calculator ar trebui să fie reglementate juridic, crede șeful Comisiei Patriarhale privind Familia, Maternitatea si Asistenta Copilului, Arhiepiscopul Dimitrie Smirnov.

“Am in vedere o interzicere de până la 21 de ani, când psihicul devine mai puternic”, a spus preotul, pentru Russkaya Slujba Novostey, comentând pe marginea conceptului de securitate a informațiilor pentru copii.

Potrivit Părintelui Dimitri, jocurile pe calculator, arta modernă și “toate lucrurile urâte existente în societatea noastră”, ii stimuleaza pe copii “la acte teribile”.

“Cincizeci de ani vor mai trece și tot ceea ce construim în prezent, de la nave spațiale la submarine nucleare, va deveni nefolositor, fiindca nimeni nu le va mai folosi. Nu vor mai fi oameni”, a spus preotul.

Anterior, șeful cecen Ramzan Kadîrov a mers mai departe și a sugerat să fie taiat Internetul, pentru ca tinerii sa fie protejati de predicile extremiste.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.